Kategorie receptů
Kari rizoto se zakysanou smetanou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
94 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě dle návodu. Na másle opečeme na kousky pokrájený pórek, poté přidáme kukuřici a hrášek, osolíme a necháme chvíli povařit. Na závěr přidáme zakysanou smetanu, kari koření, promícháme a po pár minutách vaření přisypeme uvařenou rýži.
Vytisknout recept (PDF)Pórek
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
375 g
Kysaná smetana 15% 180 g
200 g
Dětská sladká kukuřice 370 ml. Prostě skvělé!
150 g
Pitná voda nesycená
750 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
150 g
Kari 25 g
4 g