Italské risotto s krevetami
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na teplotu 200°C. Krevety očistíme a osušíme. Přiravíme marinádu z olivového oleje, papriky, čerstvě namletého pepře a soli. Krevety v marinády promícháme a necháme vychladit v lednici. Vývar ohřejeme v hrnci na nízké teplotě. Máslo rozpustíme v pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme 2 až 3 minuty dokud nezesklovatí. Přidáme rýži a dobře promícháme (1-2 minuty). Přidáme bílé víno a mícháme dokud se alkohol neodpaří. Přidáváme teplý vývar a občas promícháme. Vývar přidáváme postupně až se úplně vyvaří všechna tekutina. Přidání vývaru by mělo trvat asi 15-18 minut. Rýže je připraveno, když je rýže dostatečně měkká. Rizoto by mělo mít konzistenci husté kaše. Než se nám rýže úplně dovaří dáme na 5 minut krevety po předehřáté trouby. Pečeme dokud krevety nezrůžový. Do hotového rizota přidáme parmezán lžíci italských bylinek. Smícháme a případně dochutíme solí a pepřem. Krevetu servírujeme navrch rizota.
Vytisknout recept (PDF)