Hráškové rizoto se sýrovou omáčkou
Postup přípravy
Na másle necháme zpěnit najemno nakrájený česnek. Do základu nalijeme 200 ml vývaru a necháme zavařit a zredukovat na polovinu. Poté přilijeme smetanu do omáčky a přidáme nastrouhaný sýr. Omáčku vaříme, dokud se nerozpustí všechen sýr. Půl litru vývaru přivedeme k varu a dáme do něj vařit hrášek na 10 minut. Hotový hrášek, hrst bazalky, mátu a trochu vývaru rozmixujeme v pyré. V hrnci rozpustíme máslo s olivovým olejem, necháme na něm zpěnit cibuli, poté přidáme česnek a necháme ještě 2 minuty rozvonět. Na cibulový základ přidáme rýži a dvě minuty opékáme. Poté podlijeme vínem, víno necháme postupně odpařovat a stále mícháme. Jakmile se víno odpaří, začneme postupně přilévat zeleninový vývar a stále promícháváme. Před dokončením rizota začneme po naběračkách přidávat hráškové pyré a dvě naběračky vývaru. Do hotového rizota vložíme máslo a parmazán a necháme před podáváním 10 minut odležet.
Vytisknout recept (PDF)