Kategorie receptů
Hovězí líčka s krémovým hráškovým rizotem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
84 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hovězí líčka připravíme dle návodu na pytlíku např. v pečící troubě. Troubu předehřejeme na 220˚C. Maso se šťávou vyjmeme z varného sáčku a vložíme do zapékací nádoby. Nádobu zakryjeme a pečeme po dobu 25 -30 minut. V případě potřeby lehce podlijeme vodou. Po té si připravíme rizoto. V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme bylinky a rýži na rizoto, kterou neproplachujeme. Rýži orestujeme, přidáme celý stroužek česneku, který na konci vyjmeme, osolíme. Zalijeme vývarem, bílým vínem a vaříme než je rýže „al dente“. Během vaření doléváme vývar. Konzistence rizota má být lehce tekutá. Nakonec přidáme kuličky hrášku, máslo a strouhaný sýr. Rizoto podáváme s hovězími líčky. Nakonec zdobíme hráškovými výhonky pokapanými olivovým olejem.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Olivový olej
30 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
100 g
Parmazán 100 g
30 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
30 g
Pitná voda nesycená
500 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
40 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Tymián 10 g
2 g
Lagris rýže arborio 500 g
200 g
Hovězí líčka 300 g
300 g