Kategorie receptů
Barevné rizoto
Počet ingrediencí
17
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
74 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Oloupeme chřest (12 stonků), nakrájíme mrkev, cuketu, celer, cibuli a česnek, připravíme si hrášek. Vše osmahneme na olivovém oleji a přidáme rýži. Zakápneme vínem, přidáme bobkový list a víno, necháme odpařit. Poté vlijeme zeleninový vývar, přidáme chřest a za stálého míchání necháme 15 minut na mírném ohni vařit. Odstavíme z plotýnky, přidáme máslo a strouhaný parmazán.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Cuketa
150 g
Chřest zelený
100 g
Mrkev
80 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
3 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Olivový olej
30 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
100 g
Celer řapíkatý
80 g
Parmazán 100 g
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
60 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
425 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka zeleninový bujón kostky 60 g
10 g