Kategorie receptů
Srdíčka v kmínové omáčce
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Srdíčka očistíme a uvaříme se zeleninou (1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule) a kořením (4 kuličky pepře, 5 kuliček nového koření, bobkový list) do měkka. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme kmín (mletý) a když se rozvoní, vsypeme mouku a po orestování zalijeme vývarem z uvařených srdíček. Do omáčky přidáme tymián a vaříme s občasným mícháním 10 minut. Poté přidáme srdíčka, nastrouhanou mrkev z vývaru a smetanu. Společně už povaříme jen krátce a dochutíme pepřem. Podáváme s těstovinami, knedlíky nebo jen s chlebem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Mrkev
70 g
Česnek
2 g
Petržel
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Kmín celý
5 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Nové koření celé 30 g
2 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
100 g
Čerstvé kuřecí droby
750 g
Pepř černý celý 20 g
1 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Tymián 10 g
1 g