Kuřecí srdíčka nadivoko
Postup přípravy
Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme oregano a tymián. Orestujeme. Z kuřecích srdíček odstraníme tučné částí a srdíčka přepůlíme. Propláchneme vodou a vložíme do tlakového hrnce k orestované cibuli a slanině. Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a okořeníme (3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 3 kuličky pepře). Tlakujeme cca 25 minut. Zeleninu i koření po této době vyjmeme. Zeleninu pokrájíme na malé kostičky a přidáme zpět do nádoby. K zahuštění rozkvrdláme 1 a půl lžíce hladké mouky v zakysané smetaně se sosem z kuřecích srdíček a vlijeme do nádoby. Vaříme cca 12 minut. K srdíčkům přidáme povařit povolené (zmražené) fazolky a hrášek. Povaříme ještě cca 5 minut. Ochutíme šťávou z citronu, osolíme a opepříme podle potřeby. Podáváme s knedlíkem.
Vytisknout recept (PDF)