Kategorie receptů
Zeleninový talíř se smetanovou omáčkou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cibuli, mrkve a cuketu očistíme a nakrájíme na kostky. Na pánev dáme olej a podusíme zeleninu. Vmícháme 300 ml vývaru (vody a bujónu) a necháme vařit. Přidáme smetanu, víno a okořeníme kořením. Zahustíme moukou. 8 vepřových medailonků okořeníme kořením steak a osmahneme na tuku. Medailonky přelijeme omáčkou a ozdobíme lístky bazalky. Podáváme s těstovinovými nudlemi.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Cuketa
500 g
Mrkev
500 g
Bazalka čerstvá
2 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
100 g
Vepřová panenka
400 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
15 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
150 g
Pitná voda nesycená
300 g
Steak 30 g
8 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
5 g
Olej slunečnicový
20 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
12 g