Kategorie receptů
Záhorácký závitek
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
45 g
Doba přípravy
40 - 60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vepřové maso zbavíme kosti, opláchneme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, potřeme utřeným česnekem se solí, naplníme vychladlou směsí podušeného zelí, pečlive zavineme a upevníme páratkem. Jednotlivé závitky osolíme, poprášíme prosátou moukou a nakládáme je do vymaštěného kastrolu. Zprudka zapečeme v troubě, podlijeme mírně vodou a za občasného přelevání vlastní šťávou upečeme doměkka. Po upečení závitky vyjmeme, odstraníme páratka, šťávu dochutíme, přecedíme zpět na závitky a společně ještě krátce podusíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
12 g
Jedlá sůl
4 g
Kmín celý
8 g
Kysané zelí efko 500 g. Připraveno k servírování!
200 g
Cukr krystal
12 g
Váhalova slanina 1,5 kg
40 g
Pět pepřů 15 g
4 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
200 g
Olej řepkový
20 g