Kategorie receptů
Vepřové žebro s lečem
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
42 g
Doba přípravy
170 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vepřový bok nakrájíme nebo nesekáme přes kosti na žebírka, uvaříme ve slané vodě s divokým kořením. Mezitím si připravíme marinádu smícháním soli, medu, rozdrceného česneku, barevného pepře, octa, trochu rajčatového protlaku. Dáme odležet do lednice zhruba na 1 hodinu. Po uvaření, žebírka hned marinujeme v marinádě cca 30 minut. Po odležení pečeme do zlatova zhruba 20-30 minut dle velikosti. Omáčku na žebírka si připravíme orestováním zeleninové směsi na oleji, poté přidáme rajčatový protlak, drcená rajčata, dochutíme solí a cukrem. Nakonec přidáme nakrájené chilli papričky a dobře provaříme.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
20 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Paprika červená chilli
10 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Ocet kvasný lihový 1 l
10 g
Nové koření celé 30 g
1 g
Cukr krystal
10 g
Zeleninové lečo
350 g
Pepř černý celý 20 g
1 g
Divočina 20 g
2 g
Pět pepřů 15 g
2 g
Včelí med luční 250 g
30 g
Olej řepkový
10 g
Vepřový bok
800 g
Podravka rajčata krájená loupaná 400 g
200 g