Kategorie receptů
Vepřové v baby karotce
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Podle potřeby ještě průběžně dolejeme vodou. Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Po krátkém dušení pokrm zahustíme světlou zásmažkou z mouky a oleje. Dobře rozmícháme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem, společně podusíme. Ke konci ochutíme, zalijeme mlékem a vše opět podusíme.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
480 g
Jedlá sůl
10 g
Vepřová plec
480 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
16 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
60 g
Olej řepkový
60 g