Kategorie receptů
Vepřové po balkánsku
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vepřovou pečeni zbavíme obratlových kostí, nasekáme žebírka, která lehce naklepeme, žebírko osolíme a po obou stranách opečeme na části horkého oleje. Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na zbylém oleji dozlatova, přidáme nakrájený česnek, na čtvrtky nakrájená oloupaná rajčata, osolíme, podlijeme vodou a s opečenými žebírky dusíme doměkka. Měkká žebírka posypeme balkánským sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme. Při podávání podlejeme šťávou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Rajčata
140 g
Česnek
6 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Pitná voda nesycená
80 g
Balsýr 200 g
100 g
Vepřová pečeně 720 g
450 g