Kategorie receptů
Vepřové plátky v omáčce ze sušených rajčat
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Vepřové maso, 4 plátky, (může být vepřová kotletka) rukou naklepeme, osolíme a opepříme a po obou stranách dozlatova opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a odložíme stranou. Do výpečku v pánvi přidáme sušená rajčata a hořčici, chvíli osmahneme, přilijeme smetanu a nakonec přidáme kapary. Společně provaříme ( omáčku můžeme případně naředit trochou vody nebo vývaru ) a podle chuti dosolíme. Do pánve vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo a už jen prohřejeme. Podáváme s opečenými brambory nebo s rýží.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Vepřové maso (kotlety)
800 g
Sušená rajčata s kapary efko 210 ml a 1700 ml
40 g
Kapary efko 105 ml
5 g
Hořčice kremžská 200 g
20 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Krajanka smetana ke šlehání 250 ml
200 g