Kategorie receptů
Vepřové kotletky na houbách
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
1 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Neosolené maso a pokrájené žampiony dáme do pečicí misky. Připravíme 1 l vývaru ze 2 kostek houbového bujónu dle návodu a asi třemi čtvrtinami podlijeme maso. Zapékáme při 180 °C až maso změkne (asi po hodině). Pokud se voda příliš odpaří, doléváme zbytkem vývaru. Vyjmeme maso, zahustíme šťávu podle chuti trochou smetany a jíškou. Servírujeme s rýží nebo knedlíky.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Vepřové maso (kotlety)
1000 g
Žampión zahradní 500 g
200 g
Staročeská slanina 1,9 kg
100 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
150 g
Pitná voda nesycená
1000 g