Kategorie receptů
Vepřová pečeně se špenátem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Maso opereme, naporcujeme, osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Mírně podlijeme vodou a pečeme za občasného podlévání vypečenou šťávou a vodou doměkka a dozlatova. Upečené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přiměřeně zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme nejméně 20 minut. Ke konci dle potřeby dosolíme a procedíme. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, zasypeme moukou, osmahneme, zastříkneme vodou a pečlivě rozmícháme. Do rozmíchané zásmažky s cibulí vložíme špenát a za občasného míchání jej rozpustíme. Pak přidáme česnek utřený se solí, pepř a krátce povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
400 g
Česnek
6 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
10 g
Kmín celý
1 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
18 g
Vepřová pečeně 720 g
480 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g