Vepřová panenka sous-vide na liškovém ragú
Postup přípravy
Maso vyndáme z krabičky a poté ho ze sáčku přendáme do pekáče spolu se šťávou. Přikryjeme pekáč víkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme přibližně 35 – 45 minut. Mezitím si připravíme liškové ragú. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a dáme na něj opékat nahrubo nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Poté přidáme lišky. Ochutíme solí, mletým bílým pepřem a čerstvým tymiánem. Zalijeme bílým vínem, které necháme zprudka odvařit. Přidáme hořčici, zalijeme 1 dcl vody a dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Sundáme poklici, zalijeme lišky smetanou a na střední teplotu provaříme dalších 10 minut. Doladíme chuť a dle potřeby na chvíli zvyšíme teplotu a odvaříme přebytečnou tekutinu. Nakonec promícháme s jemně nakrájenými kolečky jarní cibulky. Ragú podáváme s plátky vepřové panenky, posypané svěžími výhonky.
Vytisknout recept (PDF)