Kategorie receptů
Vepřová panenka s parmazánem
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Panenku lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Zprutka opečeme na oleji. Panenku si dáme stranou a do vzniklého omastku přidáme nakrájenou cibuli, kterou orestujeme. Na opečenou cibuli přidáme panenku a necháme několik minut dusit. Přidáme bazalku a smetanu na vaření. Omáčka by měla lehce zhoustnout, pokud by jste ji chtěli ještě hustší můžeme přidat mouku. Nakonec přidáme nastrouhaný parmezán a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Jedlá sůl
2 g
Bazalka čerstvá
4 g
Vepřová panenka
400 g
Parmazán 100 g
30 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Mouka cizrnová výběrová 400 g
20 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
125 g