Kategorie receptů
Vepřová krkovička s pepřovou omáčkou s rýžovými vřeteny
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
63 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme dle návodu. Krkovici si vyndáme z lednice aspoň hodinu před přípravou. Vepřovou krkovici s kostí nakrájíme na vyšší plátky. Potřeme je olejem, posolíme a posypeme lehce rozdrceným barevným pepřem z obou stran a necháme odpočívat. Na rozehřátou pánev položíme vepřové plátky a zprudka opečeme po obou stranách, poté necháme odpočinout v troubě předehřáté na 50° cca 10 minut. Na pánev, kde nám zbyl výpek z masa nalijeme smetanu, přidáme sůl, zelený pepř (nakládaný) a zpěníme, aby nám omáčka zhoustla a lehce zhnědla. Naservírujeme těstoviny s masem a přilijeme připravenou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
150 g
Pepř zelený mletý 15 g
2 g
Pět pepřů 15 g
2 g
Olej slunečnicový
36 g
Vepřová krkovice
800 g