Kategorie receptů
Vařený ovar s hořčicí, křenem a chlebem
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
62 g
Doba přípravy
2 hodiny
Bez lepku
Postup přípravy
Vepřové maso - např. kolena pečlivě očistíme, omyjeme (nejlépe několikrát) a zbavíme všech zbytků krve.Očištěná kolena dáme do vařící mírně osolené vody, přidáme koření, přepůlenou oloupanou cibuli a vaříme doměkka. Poté maso vykostíme a nakrájíme přes vlákna na jednotlivé porce. Jako přílohu podáváme chléb, hořčici a nastrouhaný křen.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Křen
20 g
Vepřové maso (kotlety)
500 g
Hořčice plnotučná 100 g
80 g
Pepř černý celý 20 g
2 g