Kategorie receptů
Trhané vepřové s medovou řepou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Maso omyjeme a osušíme. V pekáčku obalíme ve směsi koření Krkovička nebo Grilovací koření, zasypeme najemno nakrájenou cibulí, česnekem (4 stroužky) a barbecue omáčkou zalijeme s vývarem. Pečeme zakryté 6-8 hodiny při teplotě 130-150°C. Průběžně podléváme vodou, aby nedošlo k vysušení masa. Mezitím si připravíme řepu. Řepu očistíme a oloupeme. Připravíme si marinádu z oleje, medu, citronové šťávy, tymiánu a česneku (2 stroužky nakrájené na plátky). Dochutíme solí, pepřem. Řepu nakrájíme na plátky, vyskládáme na plech, potřeme marinádou. Pekáč přidáme do trouby ke krkovičce a pečeme dohromady 20 minut na 150°C. Upečenou krkovičku pomocí vidliček "natrháme" na vlákna a zalijeme výpekem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Červená řepa
80 g
Česnek
6 g
Jedlá sůl
4 g
Citróny
10 g
Olivový olej
10 g
Pitná voda nesycená
250 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Tymián 10 g
7 g
Grilovací koření 40 g
7 g
Včelí med luční 250 g
30 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
10 g
Barbecue omáčka 250 ml
40 g