Kategorie receptů
Sýrové sendviče s trhaným vepřovým masem a cibulkou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Pokrájíme cibuli na proužky a za občasného míchání asi 15 minut opékáme na olivovém oleji (1 PL) či másle, během restování dost osolíme. Když je hezky zlatavá, zasypeme ji cukrem (1 PL), necháme ho zkaramelizovat, vmícháme tymián (1/4 ČL), rozmarýn či šalvěj, ocet (1 PL) a čerstvě mletý pepř. Mezitím si připravíme maso, stačí krátce ohřát a natrhat vidličkami na vlákna. Krajíce dobrého kváskového chleba zvenčí potřete máslem (nebo pomocí mašlovačky olivovým olejem, ale máslo je máslo), obložíme cibulkou, masem a nastrouhaným sýrem, velkou pánev ještě zlehka pokapejeme olejem a sendviče pozvolna z obou stran dozlatova opečeme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl
1 g
Olivový olej
15 g
Ocet Balsamico
10 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
20 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
40 g
Cukr krystal
10 g
Pepř černý mletý 20 g
0.5 g
Tymián 10 g
2 g
Trhané vepřové 300 g
300 g