Kategorie receptů
Sous vide krkovice s barevným zelným salátem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vepřovou krkovici i se šťávou vyndáme z obalu a dáme do pekáčku. Přidáme 1 dcl vody, přiklopíme víkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme přibližně 40 minut a během pečení průběžně několikrát přelijeme šťávou ze dna pekáče. Ke konci můžeme odklopit víko a dopéct křupavou kůrku. Mezitím si připravíme křupavý barevný zelný salát. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Česnek rozmáčkáme a nasekáme nahrubo. Dáme společně opékat do velké pánve, na rozehřátý olivový olej. Poté přidáme všechny druhy zelí nakrájené na proužky. Ochutíme solí, pepřem, vinným octem a medem. Společně opékáme 10 minut. Zelí by mělo zůstat křupavé. Doladíme chuť a podáváme s plátky pečené krkovice.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Zelí bílé
200 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
3 g
Olivový olej
40 g
Ocet Balsamico
40 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Včelí med luční 250 g
15 g
Zelí červené
200 g