Kategorie receptů
Pečený vepřový bůček se zelím
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Bůček mírně osolíme, okmínujeme, vložíme kůží dolů do pekáče, lehce podlijeme vodou a pečeme za občasného polévání výpekem a vodou doměkka. Ke konci pečení bůček obrátíme, na několika místech nařízneme a dopečeme. Upečený bůček vyjmeme, část vypečené šťávy slijeme a ponecháme stranou. Zbylou šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody, rozmícháme a šťávu povaříme nejméně 20 minut, lehce dosolíme, nakonec procedíme a vlijeme do ní vypečené sádlo a krátce povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
10 g
Kmín celý
2 g
Kysané zelí efko 500 g. Připraveno k servírování!
200 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
20 g