Kategorie receptů
Pečené brambory se smetanou a sous vide masem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce. Do vymaštěného pekáče sádlem vkládáme brambory na kolečka nakrájené. První vrstvu osolíme, opepříme, trochu kmínu. Přidáme slaninku, jarní cibulku a potřeme zakysanou smetanou. Vložíme další vrstvu brambor a opět osolíme, opepříme a trochu kmínu. Navrstvíme masíko sous-vide. Pečeme přikryté alobalem na 210°C cca 1/2 hodinky do zlatova. Nakonec posypeme krájeným libečkem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Kmín celý
1 g
Cibulka jarní
40 g
Sádlo
20 g
Staročeská slanina 1,9 kg
100 g
Kysaná smetana 15% 180 g
150 g
Libeček 10 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g