Kategorie receptů
Pečená krkovice se zeleninou
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Krkovici osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáče a zalijeme vodou a pečeme za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka a dozlatova. Upečené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přiměřeně zalijeme vodou, rozmícháme a šťávu povaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu ji přisolíme a procedíme. Zeleninu zastříkneme trochou teplé vody, mírně osolíme a dusíme za občasného promíchání do poloměkka. Pak přidáme máslo, trochu pepře a podusíme.
Vytisknout recept (PDF)Kukuřice
187 g
Mrkev
187 g
Jedlá sůl
8 g
Kmín celý
1 g
Sójová mouka hladká odtučněná
8 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
187 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Krajanka máslo 250 g
60 g