Kategorie receptů
Moravský vrabec s červeným zelím
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Bůček i maso nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky, česnekem rozsekaným na drobno, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka za občasného přelévání vypékem a podlévání vodou. Upečené maso vyndáme, výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme aspoň 20 minut. Ke konci varu ji dosolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
8 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Kmín celý
1 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
10 g
Červené zelí efko 500 g. Připraveno k servírování!
400 g
Vepřová plec
250 g