Kategorie receptů
Loštický řízek
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Syrovou plec nameleme na mlýnku. Přidáme nahrubo nastrouhané tvarůžky nebo syrečky, utřený česnek (5 stroužků), vajíčko, trochu pepře, majoránky a sůl. Solí šetříme, protože tvarůžky (syrečky) jsou slané. Vše promícháme a pokud je potřeba, přidáme hrst strouhanky. Z vypracovaného těsta tvoříme oválné placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji nebo sádle. Můžeme je však také upéct dorůžova v troubě na pečícím papíře, jen pokapané olejem. Podáváme s různě upravenými bramborami.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Jihočeský syreček 0,1% 90 g
150 g
Vepřová plec
400 g
Majoránka 7 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
20 g
Olej slunečnicový
20 g