Kategorie receptů
Fazole s bůčkem
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Fazole den předem namočené uvaříme se solí, bobkovým listem (2ks) a novým kořením (5 kuliček) do měkka. Nebo použijeme fazole v láku. Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s cibulí dozlatova. Přidáme česnek, po chvíli protlak a kečup. Maso přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme a pečeme na 200°C přikryté 15 minut. Poté odkryjeme, přidáme scezené fazole a promícháme. Podlijeme vývarem z fazolí a pečeme dalších cca 30- 40 minut na 160°C do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem z fazolí. Podáváme s chlebem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
6 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Nové koření celé 30 g
1 g
Sádlo
25 g
Fazole červené v sladkokyselém nálevu 420 g
300 g
Pepř černý mletý 20 g
5 g
Gourmet ketchup 500 g jemný PET
30 g
Vepřový bok
600 g