Kategorie receptů
Fazole s bůčkem
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
49 g
Doba přípravy
1 hodina

Postup přípravy
Fazole den předem namočené uvaříme se solí, bobkovým listem (2ks) a novým kořením (5 kuliček) do měkka. Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s cibulí dozlatova. Přidáme česnek, po chvíli protlak a kečup. Maso přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme a pečeme na 200°C přikryté 15 minut. Poté odkryjeme, přidáme scezené fazole a promícháme. Podlijeme vývarem z fazolí a pečeme dalších cca 30- 40 minut na 160°C do změknutí masa. Občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem z fazolí. Podáváme s chlebem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
7 g
Bobkový list
0.8 g
Nové koření celé 30 g
2 g
Sádlo
12 g
Vepřový bůček 320 g
600 g
Pepř černý mletý 20 g
5 g
Kečup jemný Otma Gurmán 475 g
30 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
80 g