Kategorie receptů
Dušená vepřová kýta na španělský způsob
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Olej zahřejeme v pánvi, vsypeme cibuli nakrájenou najemno a opékáme ji asi 10 minut. Pak ji vyjmeme a dáme stranou. Kousky masa nakrájené na velikosti sousta poprášíme moukou a postupně je opékáme v pánvi. Je-li potřeba, přidáme trošku oleje. Pak do pánve vrátíme cibuli i všechno maso. Vmícháme rozmělněný česnek, mletý kmín a papriku a pár minut opékáme. Vlijeme sherry a pomocí vařečky seškrábeme ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky. Vlijeme vývar a 2 hodiny dusíme na mírném ohni. Servírujeme posypané mandlovými lupínky.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
5 g
Kmín celý
4 g
Petrželová nať
5 g
Olivový olej
30 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
150 g
Vepřová kýta bez kosti
600 g
Mandle jádra 200 g
30 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
10 g
Pitná voda nesycená
100 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g