Kategorie receptů
Bůček pečený s bramborami
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Bůček a oloupané brambory nakrájíme na větší kousky. Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme na klínky. Nakrájené maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a přidáme česnek se zázvorem. Důkladně vše vetřeme do masa a necháme chvíli odpočinout. V pekáčku vhodném do trouby rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme. Přidáme cibuli, podlijeme vývarem (bujón s vodou) nebo vodou a přikryté pečeme asi půl hodiny při 200°C. Brambory osolíme, posypeme paprikou a po půl hodině pečení přidáme do pekáčku k masu. Přikryjeme a pečeme dalších asi 40 minut. do měkka. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a dopečeme do křupava.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
500 g
Cibule volná
50 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
4 g
Kmín celý
4 g
Zázvor čerstvý
4 g
Sádlo
20 g
Pitná voda nesycená
200 g
Paprika sladká 35 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
10 g