Kategorie receptů
Bolehošťský řízek
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Sušené houby dáme do misky a spaříme je horkou vodou. Po 10 minutách scedíme a necháme okapat. Cibuli nasekáme najemno a osmažíme ji na oleji spolu s nadrobno nakrájenou slaninou. Do pánve přidáme překrájené a propláchnuté zelí, polovinu hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Poté směs osolíme a opepříme. Z vepřové kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je dotenka a osolíme. Na každý dáme část směsi, zabalíme, spíchneme párátkem a obalíme v mouce. Řízky vyskládáme do vymazaného pekáčku a při 170°C asi 40 minut pečeme. Řízky vyndáme z pekáčku, výpek zaprášíme moukou, krátce osmažíme, zalijeme vývarem a povaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme zbylé houby a dochutíme soli a pepřem. Ozdobíme snítkou rozmarýnu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
3 g
Vepřová kýta bez kosti
500 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Staročeská slanina 1,9 kg
100 g
Bílé zelí efko 500 g. Připraveno k servírování!
200 g
Pitná voda nesycená
300 g
Hřib smrkový sušené houby
30 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Olej slunečnicový
20 g