Noky se zelím a uzeným masem
Postup přípravy
Těsto připravíme podle návodu. Pomocí lžiček vytvarujeme z připraveného těsta noky, které vložíme do osolené vařící vody a vaříme po dobu 5 minut. Noky scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na drobno, uzené maso na malé kostičky. Cibuli smažíme dozlatova, jakmile má pěknou barvu přidáme maso a jen krátce orestujeme.Připravíme si hrnec na zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, jakmile cibule zezlátne, přidáme zelí, lehce ho podlijeme a krátce povaříme.
Podle chuti osolíme, opepříme a přisypeme trochu kmínu. Zelí ochutíme cukrem, ale pokud máte raději kyselejší zelí, s cukrem šetřete. Promícháme, necháme krátce povařit a odstavíme z plotny.Hotové noky smícháme s masem a zelím a můžeme podávat.
Vytisknout recept (PDF)