Kategorie receptů
Bezlepkové koule s uzeným masem
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
73 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Uvaříme oloupané brambory, scedíme a rozmačkáme na kaši. Vychladlé brambory přidáme ke Bakery mix, 2 vajíčka a sůl. Vypracujeme těsto z kterého uděláme válec a nařežeme ho na 8 částí. Z každé části vytvarujeme placku, kterou naplníme náplní (pomeleme uzené maso a smícháme s vajcem, kořením a pepřem) a uděláme koule. Koule vložíme do osolené vroucí vody. Až nám vyplavou na povrch, povaříme je ještě 7 minut. Zkaramelizujeme cukr, přidáme cibuli a zelí dusíme 30 minut. Hotové koule pokapeme olejem, posypeme zelím, přidáme osmaženou slaninku, přidáme kyselou smetanu.
Vytisknout recept (PDF)
Brambory
500 g
Cibule volná
40 g
Vejce
150 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Staročeská slanina 1,9 kg
50 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
50 g
Kysané zelí efko 500 g. Připraveno k servírování!
600 g
Cukr krystal
30 g
Hustopečské uzené 1,3 kg
300 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Grilovací koření 40 g
5 g
Směs na přípravu koláčů 1 000 g
280 g