Telecí nudličky na žampionové omáčce se šťouchanými bramborami s dýní
Postup přípravy
Telecí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony na plátky. Dáme si vařit oloupané brambory. Dýni Hokkaido očistíme a odstraníme semínka. Uvařené oloupané brambory a dýni vložíme do vroucí vody a necháme spařit. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo a zahřejeme. Do hrnce vložíme brambory a dýni a našťoucháme. Přimícháme petrželku. Do pánve dáme olej a maso po všech stranách osmažíme. Přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso vyndáme z pánve a okořeníme kořením. Do pánve s vypečenou šťávou přidáme vodu a zahustíme jíškou. Opepříme a osolíme dle chuti. Chvíli povaříme. Do omáčky přidáme žampiony a povaříme. Pak přidáme smetanu, balsamico a vaříme 2 minuty. Maso dáme do omáčky a necháme odstát. Servirujeme se šťouchanými bramborami.
Vytisknout recept (PDF)