Kategorie receptů
Telecí medailonky s dušenou zeleninou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Telecí maso nakrájíme na plátky a naklepeme z obou stran. Posolíme a opepříme. Opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme vodou a dusíme, až je maso měkké. Šťávu zahustíme moukou a chvíli vaříme. Nakrájenou mrkev a květák osmahneme na oleji, přidáme špenát, zamícháme a dusíme doměkka. Přidáme sůl a pepř. Maso přelijeme šťávou a přidáme zeleninu.
Vytisknout recept (PDF)Květák
80 g
Mrkev
80 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
80 g
Jedlá sůl
2 g
Telecí kýta 500 g
160 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
0.8 g