Kategorie receptů
Telecí maso na víně
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
50 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Telecí pečeni osolíme, opepříme a orestujeme na troše másla (20 g) ze všech stran. Ve výpeku orestujeme na malé kousky nakrájenou šalotku, poté 2 mrkve a celér. Přidáme 2 bobkový listy, sůl a pepř, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Vložíme zpět maso a přiklopené dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Podléváme vývarem a pečeme doměkka asi 2 hodiny. Když maso změkne, vyjmeme ho z omáčky, propasírujeme ji přes cedník a dochutíme solí a pepřem. Případně přidáme máslo (100 g) pro zjemnění. Oloupané a nakrájené brambory dáme vařit, potom je rozmačkáme, přidáme žloutek a máslo (50 g), teplé mléko a teplou smetanu. Vše vyšleháme a dochutíme solí.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
1000 g
Cibule volná
100 g
Mrkev
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
300 g
Celer řapíkatý
100 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
170 g
Telecí maso 550 g
1000 g
Pitná voda nesycená
300 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
100 g
Žloutek
28 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g