Kategorie receptů
Špízy z mletého telecího masa
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí (100 g), prolisovaným česnekem a Podravka přísadou pikant. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 30 minut. Přidáme vejce, petrželku, strouhanku a znovu, tentokrát ideálně rukama, celou směs důkladně promícháme, aby se ingredience pořádně propojily a daly se udělat kuličky. Červenou cibuli (80 g) nakrájíme na čtvrtiny a střídavě s kuličkami masa napichujeme na špejle. Připravené špízy opečeme na grilu nebo grilovací pánvi. Podáváme s pikantním Ajvarem Podravka a čerstvě opečeným pečivem.
Cibule volná
100 g
Česnek
2 g
Petrželová nať
5 g
Telecí maso 550 g
800 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
15 g
Olej slunečnicový
20 g
Vejce
50 g
Podravka Natur přísada do jídel Chilli 100 g
40 g