Kategorie receptů
Milánské kotlety
Počet ingrediencí
20
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Na másle orestujeme nasekanou šalotku spolu s česnekem (2 stroužky) a jarní cibulkou, přidáme bobkový list, sůl, pepř, bylinky (1 hrst bazalky, 1 hrst petrželky, 1 lžíce nasekaného tymiánu), zalijeme balzamikem a redukujeme. Přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a odstavíme z plotny. Do vychladlého láku ponoříme očištěné 4 kotlety s kostí a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Pak kotlety vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko se smetanou a nasekanou petrželkou a strouhanka). Kotlety smažíme na oleji z obu stran podle velikosti 6 až 8 minut z každé strany, zakápneme citronem. Podáváme se salátem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Česnek
2 g
Salát hlávkový
200 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Petrželová nať
3 g
Citróny
40 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
200 g
Cibulka jarní
20 g
Ocet Balsamico
20 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
20 g
Telecí maso 550 g
800 g
Bazalka 10 g
3 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Tymián 10 g
2 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
40 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
50 g
Olej slunečnicový
50 g