Kategorie receptů
Gratinovaný telecí řízek
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
7 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Dno mělké zapékací mísy potřeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Jarní cibulku omyjeme a očistíme a poté ji šikmo nakrájíme na kolečka. Cherry rajčata (12 ks) omyjeme, osušíme a překrojíme na poloviny. Rozmarýn omyjeme, osušíme, lístky stáhneme z větvičky a nasekáme nadrobno. V hrnci smícháme smetanu a rozmarýn a povaříme, až omáčku zredukujeme na polovinu. Přidáme parmazán. Telecí řízky opepříme, přikryjeme plátkem dušené šunky, přeložíme na polovinu, připevníme párátkem a z vnější strany dochutíme solí a pepřem. Telecí řízky, cherry rajčata a jarní cibulku vložíme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou ze smetany a parmazánu a vložíme na 15 minut do trouby na horní příčku. Podáváme s hranolky.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
200 g
Jedlá sůl
4 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
5 g
Cibulka jarní
80 g
Parmazán 100 g
60 g
Dušená šunka kulatá 2,1 kg
120 g
Telecí maso 550 g
600 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g