Kategorie receptů
Selská směs
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Na olej dáme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme smažit. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a uzené. Osolíme, přidáme pepř, kostku bujónu a všechno koření a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme troškou vody. Když je maso skoro hotové, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nakrájené žampiony a ještě chvilku dusíme. Na závěr přidáme smetanu a necháme ještě chvilku povařit. Na talíři posypeme nahrubo nastrouhanou nivou. Jako příloha se hodí rýže, hranolky, krokety.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Mrkev
40 g
Paprika zelená
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Žampión zahradní 500 g
200 g
Jihočeská Niva 50 % 110 g
150 g
Vepřová plec
750 g
Hustopečské uzené 1,3 kg
150 g
Špekáčkový pikantní točený salám 2 kg
150 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Grilovací koření 40 g
3 g
Kari 25 g
3 g
Provensálské koření 15 g
4 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Olej řepkový
25 g