Kategorie receptů
Nočky s pestem ze sušených rajčat
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
71 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Uvařené 2 brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. K nim přidáme 1 vejce a mouku. Ručně zpracujeme v nelepivé měkké těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé z nich vyválíme hada. Toho pak nakrájíme na malé nočky. Ihned vaříme v solené vodě. Od doby, kdy noky vyplavou na hladinu, ještě asi 3 minuty.
Nočky po vychladnutí opečeme na přepuštěném másle. Noky promícháme s pestem.
Podáváme s rukolou, olivami,pokrájeným Jalapenos, parmazánem a opečenou slaninou.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
100 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl
2 g
Olivy zelené
40 g
Parmazán 100 g
40 g
Staročeská slanina 1,9 kg
150 g
Mouka jáhlová nativní 300 g
125 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
125 g
Rukola praná
40 g
Jalapeno Nacho Krájené 220 kg
6 g
Ghí přepuštěné máslo 760 ml čisté
20 g
Tesco Free From Pesto z bazalky sušených rajčat piniových oříšků a tofu 190 g
80 g