Kategorie receptů
Nádivka
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Všechny druhy masa uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky. Pečivo nakrájíme také na kostičky, zalijeme je 8 vejci rozšlehanými se šesti decilitry vývaru z masa se solí a kořením a necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme. Maso, rohlíky, usekanou petrželku nebo kopřivy a 4 lžíce oleje lehce promícháme a směs urovnáme do vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Petrželová nať
8 g
Vepřové maso (kotlety)
300 g
Kuřecí maso
300 g
Hustopečské uzené 1,3 kg
300 g
Kukuřičná strouhanka 200 g
10 g
Muškátový květ mletý 15 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
5 g
Olej slunečnicový
50 g
Vejce
400 g