Kategorie receptů
Zapékané mleté kuřecí maso
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na pánev dáme olej, na kterém rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme mleté maso, osolíme a dusíme za občasného míchání asi 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, papriky nakrájíme na nudličky a spařená a oloupaná rajčata na kolečka. Pekáč vymastíme, poklademe částí brambor, osolíme je a okmínujeme. Přidáme část mletého masa, rajčata a papriky a stále prokládáme až do spotřebování surovin. Pekáč dáme do rozehřáté trouby a asi 30 minut zapékáme. Pak vše zalijeme smetanou smíchanou s vejci a pečeme tak dlouho, až se na povrchu utvoří zlatavá kůrka. Zapékané mleté maso podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.
Brambory
150 g
Cibule volná
40 g
Paprika červená
80 g
Rajčata
100 g
Kmín celý
2 g
Kuřecí maso
300 g
Staročeská slanina 1,9 kg
50 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
200 g
Jedlá sůl kamenná s jodem 1 000 g
4 g
Olej slunečnicový
20 g