Kategorie receptů
Sekaný řízek přírodní
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Umleté maso s cibulí a pečivem namočíme v mléce, mírně osolíme, přidáme koření, vejce, strouhanku a pečlivě promícháme. Ze směsi vytvarujeme řízky asi 1 cm tlusté, které vložíme do pekáče vytřeného olejem, poprášíme lehce moukou, prudce zapečeme, obrátíme, zastříkneme vodou a necháme dusit asi 15 minut. Poté řízky vyjmeme. Šťávu s výpekem zalijeme vodou, krátce povaříme a přecedíme na řízky, které opět podusíme dalších 15 minut. Před ukončením šťávu dle potřeby přisolíme a zjemníme máslem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
10 g
Mleté maso míchané
600 g
Pitná voda nesycená
280 g
Muškátový květ mletý 15 g
0.4 g
Pepř černý mletý 20 g
0.4 g
Žemle v pečícím sáčku bez lepku B 240g
40 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
20 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
12 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
40 g
Olej řepkový
40 g
Krajanka máslo 250 g
20 g