Kategorie receptů
Sekaná se sušenými rajčaty
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na kostičky nakrájené bílé pečivo zalijeme mlékem a necháme pečivo nasáknout. Kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle, na pánvi ji orestujeme na másle a necháme zchladnout. Do mísy k pečivu a mléku přidáme mleté maso (použijeme doma namleté nebo kvalitní od řezníka, aby neobsahovalo moc vody), orestovanou kořenovou zeleninu, vejce, nakrájená sušená rajčata, hrst parmazánu a hrst nasekané lístky čerstvé plocholisté petrželky, dosolíme, opepříme a důkladně, nejlépe rukama, promícháme. Tuto směs necháme v pokojové teplotě asi 30 minut odpočívat. Troubu předehřejeme na 180°C. Poté z ní vytvarujeme dvě šišky sekané a pečeme je asi 30 minut. Podáváme například s bramborovu kaší.
Vytisknout recept (PDF)
Mrkev
50 g
Petržel
50 g
Celer
25 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Petrželová nať
5 g
Mleté maso míchané
750 g
Parmazán 100 g
50 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
150 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Krajanka máslo 250 g
20 g
Měkké housky 180 g (2x90 g)
180 g