Kategorie receptů
Plněné lilky
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
40 minut
Postup přípravy
Lilek (3 ks) omyjeme, podélně rozkrojíme. Mírně vydlabeme část se semínky. Posolíme a necháme vypotit. Mezitím si připravíme mleté maso. Okořeníme dle chuti, přidáme rozetřený česnek, sůl,pepř a koření, vejce a důkladně prohněteme. Čím více, tím lépe. Vypocený lilek vytřeme papírovou utěrkou, naplníme masovou směsí a poklademe na plátky nakrájený sýr Jadel. Navrch posypeme bazalkou. Pečeme v přikrytém pekáči, aby se maso propeklo. Podáváme s bramborem.
Vytisknout recept (PDF)Lilek
600 g
Česnek
5 g
Vejce
50 g
Mleté maso míchané
500 g
Bazalka 10 g
6 g
Pepř černý mletý 20 g
0.5 g
Směs na mletá masa 30 g
6 g
Koliba jadel natur 100 g
150 g