Kategorie receptů
Paprikový lusk s rajskou omáčkou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Umleté maso osolíme, přidáme vejce, uvařenou rýži, mletý pepř, promícháme a rozdělíme na 4 díly. Paprikové lusky vykrojíme, zbavíme semen a naplníme je připravenou směsí. Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, zastříkneme vodou, přidáme ocet a krátce povaříme. Poté do základu vložíme naplněné papriky, zvolna je podusíme asi půl hodiny a vyjmeme. Zbylý základ zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylé dávky oleje a mouky, zalijeme zbylou vodou, rozšleháme a za občasného míchaní vaříme asi 20 minut. Před ukončením varu omáčku osladíme, podle potřeby dosolíme a nakonec přecedíme na podušené papriky, které v ní ještě cvhíli podusíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Paprika zelená
400 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
10 g
Ocet kvasný lihový 1 l
20 g
Hovězí přední
60 g
Rýže parboiled 400 g
60 g
Pitná voda nesycená
480 g
Vepřová plec
120 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
40 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Olej řepkový
48 g
Vejce
16 g
Tesco Stevia 75 g
10 g