Kategorie receptů
Mleté maso s rýži a rajčaty z jedné pánve
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
58 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a přidáme česnek. Po krátkém opečení vmícháme mrkev a po chvíli maso. Restujeme a mícháme, až se maso rozdrolí. Do opečeného masa vmícháme protlak, zarestujeme a vlijeme rajčata. Přivedeme k varu, osolíme a vsypeme propláchnutou rýži. Zalijeme hrnkem vývaru (voda a bujón) a přikryté vaříme do změknutí rýže. Musíme občas promíchávavat a vývar dolévat podle potřeby. Před koncem vaření vmícháme natrhanou bazalku a hrášek. Dochutíme pepřem, solí, chilli podle chuti nebo pálivou papriku. Na talíři masovou rýži posypeme strouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Mrkev
40 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
5 g
Bazalka čerstvá
2 g
Mleté maso míchané
400 g
Sádlo
10 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
250 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
150 g
Pitná voda nesycená
600 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
20 g
Paprika pálivá 25 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
200 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g