Kategorie receptů
Mleté kuřecí maso s bylinkami
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Bílé pečivo rozdrobíme, kuřecí maso nameleme a dáme do velké mísy. Přidáme pórek, sušené bylinky, hořčici, osolíme a opepříme. Suroviny důkladně promícháme. Směs spojíme 2 žloutky, 1 bílkem a 4 lžícemi mléka. Hmotu dobře promícháme a tvarujeme z ní silnější nebo slabší válečky. Zbývající bílek ušleháme do pěny. Válečky masové směsi obalíme nejprve v bílku, potom ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a obalované válečky v něm opékáme po všech stranách dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.
Vytisknout recept (PDF)Pórek
80 g
Kuřecí maso
250 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
40 g
Hořčice plnotučná 400 g
5 g
Kukuřičná strouhanka 200 g
15 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Provensálské koření 15 g
3 g
Jedlá sůl kamenná s jodem 1 000 g
3 g
Olej slunečnicový
30 g
Vejce
100 g